Materiaalit

Helmikorut on tehty luonnonhelmistä, luonnonkivistä ja Swarovski kristallista sekä lasihelmistä. Helmet on pujotettu kestävään koruihin tarkoitettuun teräsvaijeriin tai kuminauhaan. Metalliosat ovat Sterling hopeaa, hienohopeaa, Tiibetin hopeaa, kuparia, pronssia tai ne voivat olla päällystetty erilaisilla materiaaleilla kuten esim. kullalla, hopealla, platinalla tai rodiumilla. Korut ovat nikkelivapaita. Dichroic-lasikorut olen leikannut ja sulattanut itse.

Helmet

Luonnonhelmet ovat makeanvedenhelmiä tai simpukasta ja korallista tehtyjä helmiä.

luonnonhelmet

Luonnonkivet
Käyttän koruissa monia eri luonnonkiviä kuten esimerkiksi turkoosia, ametistia, erilaisia kvartseja, jadea, tiikerinsilmää, ruusukvartsia, kultahiekkaa, hematiittia, lapislatsulia ym.

luonnonkivet

Swarowski kristalli

Swarovski kristalli on arvostetuin koneellisesti leikattu kristalli. Koneen erittäin tarkkaan geometrisesti leikkaama kristalli saa uskomattoman loiston ja kirkkauden. Kristalli voidaan lisäksi päällystää Aurora Borealiksella, mikä saa kristallin pinnan välkehtimään sateenkaaren väreissä. Päällystetyt kristallit on merkitty lyhenteellä AB. Kristallin lisäksi käytän myös korkealaatuisia Swarovski lasihelmiä.

swarowski

Metallit

Sterling hopea (925) on yleisimmin käyttämäni koruhopea. Sterling hopean lisäksi käytän hienohopeaa (999), pronssia, messinkiä ja kuparia. Hopeasavesta tekemäni korunosat ovat hienohopeaa. Hopeasavimassa muotoillaan, kuivatetaan ja polttovaiheessa (650 C) sidosaine palaa pois ja jäljelle jää 99,9% hopea. Tiibetin-hopean hopeamäärää on vaikea arvioida. Maksimissaan se voi olla 30% mutta yleisesti sen sisältämä hopeamäärä on pienempi. Korunosat voivat olla myös hopeoituja, kullattuja tai kirurgin terästä. Hopeakorut on leimattu TUKES:n rekisteröimällä nimileimalla kirjaimin ARD sekä pitoisuusleimalla.

sterling

Jalokivet
Korukivinä käytän eri kokoisia ja muotoisia zirkoneita, rubiineja, safiireja sekä muita jalokiviä.

jalokivet

Dichroic-lasi
Dichroic-lasi sisältää useita mikrokerroksia metallioksideita kuten esim. kultaa, hopeaa, alumiinia ja magnesiumia. Lasia voidaan sulattaa yhdessä Bullseye-lasien kanssa ja lopputuloksena saadaan loistavan värisiä ja kimaltelevia lasikoruja. Valokuva ei valitettavasti pysty vangitsemaan Dichroic-lasin todellista värien säihkettä.

dichroic

Muut

Kuvakorut on päällystetty UV-hartsilla, joka kestää kulutusta ja pysyy läpinäkyvänä. Kuvan päälle lisätään hartsia, joka kovetetaan UV-lampun alla.
Polymeerimassasta voi valmistaa muovailuvahan tapaan erilaisia helmiä ja koriste-esineitä. Massa kovetetaan uunissa muotoilun jälkeen jolloin siitä muodostuu kestävä muovi. Polymeerimassaa voi käyttää esim. kuvakorujen kehyksenä hopean sijaan. Käytän myös muita luonnonmateriaaleja kuten esimerkiksi sulkia. Kierrätyskorut on valmistettu mm. nahasta, vanhoista kellonosista, tölkinaavausrenkaista tai muista käytetyistä osista.

01234567